Minister van Justitie wilt gokreclame op tv aanpakken

Minister Koen Geen van Justitie komt met een pakket plannen om reclame voor online bookmakers verder in te perken. Hij is van mening dat vooral jongeren beter beschermd moeten worden tegen een mogelijke verslaving. Er wordt momenteel teveel reclame gemaakt op de nationale TV.

Minister van Justitie wilt gokreclame op tv aanpakken

Op dit moment zijn er teveek reclame spotjes op tv en dit begint uit de hand te lopen. Bijvoorbeeld bij een Champions League-wedstrijd die voor 20:00 ’s avonds op tv komt komen er tijdens de rust te veel reclame spotjes voor online bookmakers. Daarnaast zijn er teveel grote billboards waarmee spelers worden gelokt tot het online gokken.

Ook de jongeren moeten goed beschermd worden tegen een mogelijke verslaving. Om dit te voorkomen heeft hij een pakket maatregelen op het oog. Zo wil de minister samen met onder andere de Kansspelcommissie, de JEP (de Jury voor Ethische Praktijken in de Reclame) en de goksector zelf kijken of ze een protocolakkoord kunnen afsluiten.

Daarnaast wil de minister kijken of er een juridische mogelijkheid is om een compleet verbod te krijgen op reclame uitingen op televisie voor 20:00 uur ’s avonds. Op dit moment is er nog geen verbod maar wil de minister toch kijken of de aanbieders bereidwillig zijn om mee te werken met zijn plannen.

Tagged with:

Geef een reactie